create your own banner at !

Cintamu & Cintaku

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, April 10, 2011

Puding Triffle

 kalau letak dlam bekas kaca nampak cantik ckit..sedap makan bila sejuk


Kawan2 hari ni saya nk gtau cara wt puding triffle sbb khamis ni kami ada jamuan kelas utk subjek TKP jentera..so aku ingat nk wt puding triffle ni la bg diorg rasa..hu2..sebelum ni pnh wt kt rumah..jadik...haha..ni pon ak amek gmbr kt internet..sbb yg aku pny xsempat nk amek..sm cmnila puding yg aku buat..kos dia dlm rm10 je..murah je..

Bahan2:
  • 1 bungkus kek swiss roll
  • 1 kotak agar-agar segera (Lady’s Choice,nona dll ) – perisa strawberry janji kaler merah
  • 1 tin fruit cocktail
  • 2 sudu besar tepung kastard
  • 3 sudu besar gula
  • 3 cawan susu segar
Cara-Cara: 
  1. Campurkan tepung kastard, gula dan susu dan masak sehingga menggelegak dan kepekatan. angkat dan biar sejuk.
  2. Potongkan kek swill roll dan susun ke dalam bekas [kalau nak cantik..masukkan dlam bekas kaca..nanti nampak lapisan triffle ni] sehingga penuh.
  3. Kemudian ambil sedikit jus buah cocktail dan tuangkan keatas kek tadi.
  4. Tuangkan kastard tadi keatas kesemua kek sehingga rata.
  5. Taburkan buah cocktail keatas kastard tersebut.
  6. Bancuh agar-agar segera mengikut arahan yang telah disediakan dan tuangkan keatas buah cocktail tadi.
  7. Masukkan ke dalam peti sejuk.
Thank you for reading this entry !
-------------------------------------------------

    No comments:

    Post a Comment

    Jom cakap-cakap sikit box cik Izzaty ~~(^_^)